Segít-hetünk?

Segít-hetünk? - Havanna-lakótelepi Agapé Szolgáló Tábor 2016.

Hát, lenne mit csinálni…

Sokszor így sóhajtunk fel, amikor az elmaradt otthoni tennivalóinkra gondolunk: az ablakokat kellene lemosni, a szőnyegpadlót kitisztítani, a konyhát, vagy az előszobát kifesteni, egy régóta tervezett bútor átrendezést megejteni, vagy éppen egy elromlott zárat, csapot kellene megjavítani…
De hát, kinek van erre ideje, ereje a hétköznapok sodrában?

Ilyen és hasonló munkák elvégzésére ajánlják fel segítségüket a Pestszentlőrinci Agapé Gyülekezet önkéntesei egy héten keresztül, 2016. augusztus 22. és 28. között a Havanna-lakótelepen megrendezésre kerülő szolgáló táboruk idején.

A Gyülekezet 2008. óta minden évben megrendez egy-egy ilyen tábort vidéki településeken, tavaly éppen Arany János szülővárosában, Nagyszalontán. Az emberek mindenhol csodálkozással, és kezdetben némi tartózkodással fogadták az ingyen munka felajánlását, de a hét végére eloszlott minden gyanakvásuk. Annyi helyre hívták őket, hogy még egy további hét sem lett volna elég minden kérést teljesíteni. Különösen meghatotta az idős embereket a fiatal, tettre kész segítők szorgalma és szeretete, akik tényleg csak adni akartak, mindenféle ellenszolgáltatás nélkül. A Duna TV kisfilmje az augusztus eleji táborról erre a linkre kattintva tekinthetők meg.

Az önkéntes fiatalok és felnőttek, férfiak és nők augusztus utolsó hetében a Havanna-lakótelepen élők részére ajánlják fel idejüket, erejüket, és szeretetüket. Az igényeket 2016. július 18-tól lehet bejelenteni az alábbi űrlap kitöltésével és elküldésével, illetve telefonon is lehet jelentkezni a 06-1-294-7217 számon.

Friss hírek

 

2016. augusztus 14.

Augusztus elején Gádoroson is volt egy szolgáló tábor, amelyről a Duna Televízió Sokszínű vallás című műsora készített egy kisfilmet. A kisfilmet erre a linkre kattintva lehet megtekinteni.